ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


OFSTED, biroul guvernamental din Marea Britanie care se ocupă cu inspecția școlilor și acordarea calificativelor, susține că școlile trebuie să-i învețe pe elevi despre cuplurile de același sex, informează BBC.

Toți copiii trebuie să învețe despre cuplurile de același sex, indiferent de religia lor, a anunțat conducerea Ofsted.

Sute de părinți au protestat recent în fața unei școli din Birmingham față de decizia instituției de învâțământ de a le preda elevilor lecții despre cuplurile de același sex și despre identitatea de gen.

Inspectorul șef al Ofsted, Amanda Spielman, a declarat pentru BBC că este crucial ca elevii afle mai multe despre diferențele din societate. Este important ca încă de la această vârstă să știe că „există familii care au două mame sau doi tați”, a afirmat aceasta.

Mai mulți părinți de religie musulmană, dar și creștini, au organizat demonstrații în fața școlii din Parkfield, după ce copiii lor au aflat despre cupluri de același sex din cărțile de la școală. Aceștia au denunțat faptul că astfel de lecții, care fac parte din programul ”No Outsiders”, contravin credinței lor. Părinții copiilor musulmani au acuzat faptul că profesorul Andrew Moffat, cel care a predat astfel de lucruri,  homosexual declarat, a „promovat convingerile personale despre acceptabilitatea universală a homosexualității ca fiind normală și morală”.

Șefa Ofsted susține însă că lecțiile au avut ca scop „a se asigura că ei [copiii] au aflat că există oameni care preferă să nu se căsătorească cu cineva de sex opus și că uneori există familii care au două mame sau doi tați”.

Una dintre mamele care au participat la protest a acuzat școala că ”inoculează idei” în mințile copiilor și consideră că fetița ei este prea mică pentru a fi învățată „ce se întâmplă în dormitorul cuiva”. ”E ceva ce am dori să-i învățăm noi pe copiii noștri, și nu să se facă astfel de presiuni asupra noastră”, a spus femeia intervievată de BBC.

BBC notează că deja au fost planificate mai multe proteste, iar unii părinți au declarat că vor scrie guvernului solicitând o modificare a legislației privind egalitatea.