ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un roi masiv de lăcuste a atacat Marea Moschee de la Mecca, din Arabia Saudită, la începutul acestei săptămâni, determinând autoritățile din cel mai sfânt loc al Islamului să pornească dezinsecție, anunță site-ul timesofisrael.com.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arată insectele care roiesc în jurul credincioșilor aflați în Marea Moschee, locul unde milioane de pelerini musulmani se adună anual, în august, în pelerinaj.  
 
„Echipe specializate au fost aduse pentru a combate aceste insecte ", au declarat autoritățile de la Mecca, potrivit site-ului de știri Al-Araby Al-Jadeed.

Potrivit CNN, specialiștii spun că este vorba de „lăcuste negre" migratoare,  22 de echipe formate din peste 100 de oameni fiind mobilizate pentru dezinsecție.

Milioane de musulmani călătoresc în fiecare an la Mecca pentru Hajj, pelerinajul anual, considerat unul dintre cei cinci piloni ai religiei islamice, fiecare credincios fiind obligat să participe măcar o dată-n viață la pelerinaj. 

Utilizatorii de social media au comentat imaginile, subliniind conotațiile religioase ale unui astfel de eveniment. Invazia lăcustelor, ca formă de pedeapsă divină, apare în toate cele trei tradiții abrahamice - iudaismul, creștinismul și islamul.