ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Yuval Noah Harari, consilierul principal al lui Klaus Schwab, liderul Forumului Economic Mondial, lansează ideea că Inteligența Artificială poate„unifica” și „corecta” religiile.

Spre deosebire de precedentele mari salturi tehnologice din istorie, precum Tiparul, Radioul și Televiziunea, Inteligența Artificială are o capacitate inedită: aceea de a crea Idei noi, susține Harari.

În cadrul unui forum intitulat „IA și Viitorul omenirii”, Harari a vorbit despre virtuțile Inteligenței Artificiale care pot schimba lumea:

„ (IA) este prima tehnologie capabilă să creeze idei noi. Știți, tiparul, radioul, televiziunea toate răspândesc ideile create de creierul uman, de spiritul uman. Nu pot crea o idee nouă.”

Și Harari a explicat:

„Gutenberg a tipărit Biblia la mijlocul secolului al XV-lea; tiparul a imprimat atâtea exemplare ale Bibliei câte a dorit Gutenberg, dar nu a creat nici măcar o singură pagină. (Tiparul) nu avea nici o idee despre Biblie: e bună? e rea? cum poate fi interpretată?”

Moment în care consilierul principal al Forumului Economic Mondial a lansat ceea ce pare conceptul suprem al Globalismului unificator:

„Inteligența Artificială poate crea idei noi. Poate chiar să scrie o nouă Biblie.”

După care, identificând Inteligența Artificială cu Divinitatea, Harari a continuat:

„De-a lungul istoriei, religiile au visat să aibă o Carte scrisă de o inteligență supraumană... De o entitate non-umană. Peste câțiva ani, vor apărea poate religii care să fie realmente corecte. Imaginați-vă doar o religie a cărei carte sfântă a fost scrisă de Inteligența Artificială. Acest lucru ar putea deveni o realitate în câțiva ani.”

În coșmarul unificator gândit de Harari, stabilirea de către IA a unei date comune a Paștelui, spre bucuria lui Papahagi, Baconschi și Bănescu, ar fi doar un mizilic cibernetic care ține de programare:

„Hristos s-a resetat – Adevărat s-a resetat.”