ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Marele Zid Chinezesc, în porțiunea sa cea mai faimoasă construită sub împărații din dinastia Ming, a dispărut pe 30% din lungimea sa, deoarece au fost furate cărămizi pentru construirea de case, potrivit unui studiu oficial preluat de AFP.
 
Aproximativ 2.000 de kilometri din Marele Zid au dispărut și aproape 1.200 de kilometri sunt în stare proastă, a declarat administrația de stat însărcinată cu patrimoniul, care a făcut studiul pe un segment lung de 9.000 de kilometri din cei circa 21.000 de kilometri cât totalizează această construcție, informeaza Agerpres.
 
Afluxul mulțimilor de turiști contribuie, de asemenea, la degradarea monumentului, a declarat agenția guvernamentală.
 
"Locuitorii din apropierea Marelui Zid sunt obișnuiți să folosească cărămizi pentru a-și construi casele, iar secțiuni ale zidului au fost distruse din cauza expansiunii urbane și a construcției de drumuri", a detaliat Cheng Dalin, expert al Comisiei pentru studierea Marelui Zid, citat de ziarul Global Times.
 
Marele Zid nu este continuu, fiind un ansamblu de porțiuni construite în diferite perioade istorice, din secolul al III-lea înaintea erei noastre. 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews