ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestele de la București au făcut înconjurul lumii și mulți jurnaliști străini, și nu numai, au găsit similitudini între ceea ce se întâmplă în aceste zile în fața guvernului cu Euromaidan, protestele pașnice, inițial, care au dus la conflictul sângeros din Ucraina.

Așa cum remarca și jurnalistul Sorin Roșca Stănescu în editorialul „Euromaidanul de la București”, protestele din Capitală au toate ingredientele pe care le-au avut și manifestațiile ucrainenilor, în 2014, în piața Maidan. Manifestații care, din pașnice, au devenit violente, determinând fuga din țară a președintelui Ianucovici și, ulterior, la dezmembrarea fostului stat sovietic. 

Imaginile și filmulețele de la protestul din București, postate frenetic pe rețelele de socializare în ultimele zile arată că „impresionantul” moment al luminării Pieței Victoria, la un anumit moment, cu ajutorul telefoanelor mobile sau ultilizarea laserului pentru proiectarea unor mesaje au făcut parte și din arsenalul ucrainenilor din Piața Maidan.

Un link de pe Youtube readuce in memorie momentul Euromaidan. Cu laserele, telefoanele, scandările și cântecele manifestanților din Kiev.