Cancelarul german Angela Merkel a cerut ţărilor din Parteneriatul Estic să nu nutrească "aşteptări false" de integrare în Uniunea Europeană şi a asigurat Rusia că apropierea acestor state de UE nu este îndreptată împotriva sa.

Aceste declaraţii au fost făcute cu câteva zile înainte de deschiderea întâlnirii statelor din Parteneriatul Estic, de la Riga, unde liderii celor 28 de ţări membre ale UE vor analiza politica de apropiere faţă de şase ţări ale fostei URSS. 

Merkel a precizat, însă, că nici Rusia nu trebuie să se aştepte să revină în G8. Parisul e pe aceeaşi lungime de undă cu Germania.

"Poziţia franceză a fost şi rămâne întotdeauna că Parteneriatul şi summitul nu trebuie îndreptate împotriva Moscovei", au precizat surse din apropierea preşedintelui Hollande. "Nu este vorba de a ridica noi ziduri de fier între partenerii estici şi Rusia".
 
Declaraţiile lideri europeni vin după ce secretarul de stat american, John Kerry, s-a dus la Soci unde a depus o coroană de flori la mormântul ostaşului sovietic şi a discutat cu liderul rus, Vladimir Putin.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews