ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Succesul nu se clădește întotdeauna doar pe idei inovatoare și muncă multă. Au fost numeroase cazuri în care s-a dovedit că pentru a ajunge la vârful pieței, unele companii au folosit metode ilegale sau imorale.

Companiile germane nu s-au abătut nici ele de la astfel de metode, iar unele dintre ele au ajuns să fie implicate în scandaluri uriașe. În 2015, Siemens, Daimler și Rheinmetall au fost implicate într-un scandal uriaș de corupție legat de activitățile acestora din Grecia. 

Siemens a fost acuzată că a „uns" diferiți oficiali greci pentru câștigarea unuia dintre cele mai bănoase contracte, modernizarea vastei rețele de telefonie a Greciei, la sfârșitul anilor 1990, scrie ZF.

Un alt scandal care a vizat în o companie germană a fost cel din Statele Unite în care firma de echipament sportiv Adidas a fost acuzată de mituirea unor jucători tineri de baschet, cărora le-a dat bani pentru a semna cu ei în contextul concurenței companei cu gigantul local Nike. După 3 ani de investigații, americanii au și arestat un oficial al companiei pentru infracțiunile comise.

De probleme în Statele Unite s-au lovit și Deutsche Bank și Volkswagen care au trebuit să plătească sume enorme cu titlul de despăgubiri pentru investitorii sau clienți înșelați.

Germania a fost implicat într-un scandal enorm și privind felul în care a ajuns să găzduiască Campionatul Mondial de Fotbal din 2006. Presa a scris mult pe această temă acuzând oficiali germani de cumpărarea prin mită a voturile celor din comitetul executiv al FIFA, în special reprezentanții federațiilor din Asia.