ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avioane ruseşti de atac de tip Su-24 din cadrul Marinei au fost trimise să oprească distrugătorul USS Ross al Statelor Unite să intre în apele teritoriale ale Rusiei, scrie Mediafax.

Nava USS Ross  a fost observată în timp ce se îndrepta către apele ruseşti, după ce a părăsit portul Constanţa.

"Echipajul acestei nave a acţionat în mod provocator şi agresiv, declanşând alarma în rândul operatorilor de la staţiile de monitorizare şi navelor din cadrul Flotei de Marea Neagră care efectuează misiuni în zonă. Lansarea avioanelor de atac de tip Su-24 a demonstrat hotărârea fermă de a opri încălcările frontierelor şi de a apăra interesul ţării", a declarat o sursă din cadrul forţelor de securitate din Crimeea.

"Se pare că americanii nu au uitat incidentul din aprilie 2014, în care un (avion de tip) Su-24 a blocat toate echipamentele de la bordul distrugătorului USS Donald Cook, cu elemente de sistem antirachetă", a adăugat aceeaşi sursă.

Adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov, a declarat, sâmbătă, în cadrul Dialogului Shangri-La, în Singapore, că navele americane echipate cu rachete din apropierea frontierelor Rusiei reprezintă un pericol la adresa stabilităţii.