Lidera formațiunii naționaliste  Adunarea Națională, Marine Le Pen, a denunțat luni, la Geneva, „o supunere față de multiculturalism, care a eșuat peste tot în Europa” .

„Suntem europeni pentru că împărtășim moștenirea Ierusalimului și Romei, Atenei și Constantinopolului. Această moștenire ne definește și înscrie culturile noastre, diverse, în evoluție permanentă, în interiorul unei civilizații (...). Nu putem risipi această moștenire în numele unei supuneri față de multiculturalismul care a eșuat peste tot”, a declarat președinta Adunării Naționale (RN, fostul Front Național), în timpul unei conferințe organizate de fundația Spinoza la Geneva, deplasare neanunțată presei, relatează Agerpres.

„Peste tot în lume, societățile multiculturale sunt cele mai violente, cele mai criminale, cele mai divizate împotriva lor înșile”, a apreciat lidera partidului de extremă dreaptă, potrivit discursului său publicat pe site-ul RN. Ea a citat în această privință Mexicul și Brazilia unde, după cum a subliniat Le Pen, „numărul de omucideri este cel dintr-o țară în război civil”.

Președinta AN consideră că UE nu va fi decât într-un moment de confuzie și dezordine dacă nu-și va stabili frontiera externă. „Este una dintre condițiile bunei vecinătăți strategice cu vecinii săi apropiați”, a pledat ea, denunțând țările care "introduc legi împotriva blasfemiei”, „admit obligativitatea vălului pentru femei sau acceptă supunerea unei părți din teritoriul lor legilor Sharia”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews