ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În acest moment, în politică este nevoie și de un discurs naționalist, orientat spre popor, ca opoziție la deriva totalitară a Uniunii Europene. Așa crede lidera Frontului Național, Marine Le Pen, intr-un interviu acordat pentru adevărul.ro.

Prezentă, sâmbătă, la Sinaia, în cadrul conferinței  "Europa noastră - Europa Națiunilor", președinta lidera Frontului Național a vorbit din nou despre totalitarismul UE, care suprimă suveranitatea statelor, despre legăturile ei cu România, despre politica din UE, dar și din România. Context în care a salutat demersul PNL de a-l desemna pe Munteanu candidat la alegerile locale.

Întrebată de ce consideră că este acuzată de extremism, prezența sa la reuniunea de la Sinaia fiind privită cu ostilitate de liderii politici de la București, Marine Le Pen a explicat: "Pentru că fac parte din acel sistem care de ani de zile controlează țările și pentru că au interesul ca nimic să nu se schimbe. Sunt apărători ai marilor puteri economice, ai multinaționalelor și a unui sistem poltiic dirijat de Comisia Europeană care e profund antidemocratică. Comportamentul lor e antidemocratic. Democrația cere acceptarea oamenilor care sunt în dezacord cu tine, nu încercarea de a-i împiedica să vorbească. Noi (n.r. Grupul Europei Națiunior și Libertăților) suntem reprezentanții popoarelor libere. Ei nu vor asta. Noi suntem apărătorii oamenilor, să fie clar, nu ei".

Despre cazul desemnării de către PNL a lui Marian Munteanu, acuzat  de naționalism, lidera Frontului Național a spus că, deși nu cunoaște prea bine despre ce este vorba, urmărește cu atenție politica din România: "Eu cred că în ultimul timp are loc ascensiunea unui adevărat curent naționalist pe întreg teritoriul UE. Este bine să fie și astfel de oameni în politică, cu un discurs naționalist și orientat spre popor. Naționalismul de care vorbesc se poate traduce printr-o opoziție la deriva totalitară a UE. UE vrea să dicteze totul prin Comisia Europeană, prin directivele economice. Unde e suveranitatea statelor? Instituțiile europene supun statele naționale unui șantaj permanent, cum s-a întâmplat cu Grecia, cu Portugalia, amenințând că închid robinetul cu bani dacă iau decizii în contradicție cu dogmele UE. Așa ceva este de neacceptat, de nesuportat. Sunt dezamăgită de ce se întâmplă. Trebuie știut: toată suveranitatea rezidă în puterea poporului de a lua decizii. Doar el, poporul. Nimeni altcineva nu trebuie să decidă pentru oameni".

Marine Le Pen a negat, in același interviu, faptul că Frontul Național ar fi un partid extremist, susținând că formațiunea sa este "un partid naționalist care se opune sistemului. De aceea e văzut ca extremist".

Despre conceptul de Europă a Națiunilor și suveranitatea des invocată, Marine Le Pen a spus că Europa națiunilor este o e Europă a popoarelor, a unor state independente care aplică doar deciziile care sunt în interesul lor".

Lidera FN consideră, de asemenea, că sancțiunile impuse de UE Rusiei au fost o aberație și că legăturile blocului comunitar cu Rusia trebuie reînnodate.
 
Interviul integral poate fi citit AICI.