ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marine Le Pen, candidata dreptei la alegerile prezidențiale în Franța, a refuzat marți să poarte vălul islamic la întâlnirea cu marele muftiu al Beirutului în capitala libaneză, relatează France Presse.

 La sosirea șefei Frontului Național pentru întâlnirea cu Abdellatif Deriane la birourile acestuia din Aicha Bakkar, marți dimineața, i s-a întins un văl.

„Cea mai înaltă autoritate sunnită a lumii nu a avut această exigență, în consecință nici eu nu am vreun motiv să ... Dar nu este grav, puteți să-i transmiteți marelui muftiu considerația mea, însă nu voi purta văl", a spus Le Pen, care a plecat apoi. Ea se referea la vizita sa în mai 2015 în Egipt, unde se întâlnise cu Ahmed al-Tayeb, marele imam al moscheii Al-Azhar din Cairo.

„Cererea îi fusese transmisă ieri și ea anunțase că nu îi va da curs. Invitația nu a fost anulată" și Marine Le Pen s-a dus la întâlnire, a precizat o sursă din anturajul președinte FN.

Marine Le Pen se află în vizită de duminică până marți după-amiază în Liban. Ea urmează să se întâlnească cu patriarhul maronit Bechara Rai și apoi să aibă o întrevedere cu Samir Geagea, șeful partidului Forțele libaneze.