ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezbaterea de miercuri seară dintre Emmanuel Macron și Marine le Pen a fost una extrem de agresivă, cei doi acuzându-se reciproc și aruncându-și cuvinte grave, uneori chiar și jignitoare.  ”Duelul” televizat dintre Macron și Le Pen a înregistrat mai puțini telespectatori decât dezbaterea de acum cinci ani dintre socialistul Francois Hollande și conservatorul Nicolas Sarkozy,

Spre finalul dezbaterii, candidata Frontului Național a lansat un atac puternic la adresa contracandidatului său, afirmând că nu va face nimic ca președinte fără a avea înainte parte de permisiunea Angelei Merkel.

„Franța va fi condusă de o femeie duminică. Va fi eu sau  doamna Merkel”, a afirmat Le Pen. „Realitatea este că v-ați dus să o vedeți pe doamna Merkel și că ați fost să-i cereți binecuvântarea, pentru că nu intenționați să faceți ceva fără acordul ei”, l-a acuzat Le Pen pe contracandidatul său denunțând „supunerea față de Uniunea Europeană”.
 
„Bineînțeles că eu vreau o Franță care să se bată cu Germania”, i-a răspuns Macron, reproșându-i că folosește formule „ridicole”. Din fericire, a mai spus el, „țara noastră a avut lideri vizionari. Generalul de Gaulle și cancelarul Adenauer au știut să lucreze împreună și au construit această Europă”, a completat acesta apărând Uniunea Europeană.

De altfel, Marine Le Pen a promis în campania electorală că va duce 8 luni de negociere cu liderii de la Bruxelles despre poziția Franței în Uniunea Europeană, iar apoi va invoca un referendum privind rămânerea sau ieșirea din UE.
 
Circa 16,5 milioane de francezi au urmărit dezbaterea electorală de miercuri seară între candidata extremei drepte Marine Le Pen și centristul Emmanuel Macron, o audiență mai mică decât cea înregistrată la precedentele dezbateri organizate înaintea turului doi al alegerilor prezidențiale din Franța.
 
„Duelu”l televizat dintre Macron și Le Pen a înregistrat mai puțini telespectatori decât dezbaterea de acum cinci ani dintre socialistul Francois Hollande și conservatorul Nicolas Sarkozy, urmărită de 17,8 milioane de telespectatori, și chiar mai puțini decât acum 10 ani, când confruntarea televizată dintre Sarkozy și socialista Ségolene Royal a fost urmărită de 20 de milioane de francezi.

Însă cifra se apropie de cea înregistrată în 1995, când dezbaterea televizată dintre socialistul Lionel Jospin și conservatorul Jacques Chirac a fost urmărită de 16,8 milioane de francezi. Șapte ani mai târziu, în 2002, Chirac a refuzat să participe la o dezbatere cu Jean-Marie Le Pen, tatăl actualei candidate a extremei drepte, care ajunsese în mod surprinzător în turul doi de scrutin, considerând că ideile acestuia nu meritau să fie dezbătute.