ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lidera partidului Frontul Național din Franța o acuză pe Angela Merkel de amestec în afacerile interne ale Franței, în urma unei declarații a cancelarului german în fața elevilor francofoni din Berlin.
 
Cancelarul german Angela Merkel a declarat marți, în fața elevilor de la Liceul Francez din Berlin, ca vrea să lupte împotriva ascensiunii Frontului Național în Franța, afirmatii calificate imediat drept o 'ingerință' de președinta partidului francez Marine Le Pen, informează miercuri AFP, ciatată de Agerpres.

Marine Le Pen a denunțat afirmațiile 'foarte grave care demonstrează o ingerință în problemele interne, pe cât de exagerată, pe atât de umilitoare pentru Franța, și care dezvăluie un adevăr crud: cel al supunerii Franței de către Germania'.

Nu este prima dată când lidera FN critică 'tutela' pe care ar exercita-o Germania asupra Uniunii Europene și a Franței.

"Pentru a-și permite asemenea cuvinte, trebuie ca într-adevăr cancelarul german să considere definitiv Franța zonă-tampon care protejează frontierele germane și pe Francois Hollande vicecancelarul său, altfel atât de slab încât trebuie chiar ajutat, la el acasă, sa lupte împotriva principalului partid de opoziție', a ironizat deputata franceză.

"Din păcate, nicio reacție oficială franceză nu va veni să protesteze împotriva acestei ingerințe manifeste a șefei guvernului german în afacerile democratice ale poporului francez", a spus Marine Le Pen.

Extrem de critică față de Germania, Marine Le Pen a calificat-o anul trecut pe Angela Merkel drept ''împărateasă'' și a acuzat-o ca ''încearcă să impuna o imigrație clandestină, cu bastonul, în toată Europa, dupa ce i-a impus ordinea sa financiară''.