ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul partidului Adunarea Națională din Franța, Marine Le Pen, a promis că va închide moscheile radicale și va expulza islamiștii cu dublă naționalitate, în primul său discurs major după câștigarea alegerilor europene din Franța.

„Dați-mi un singur motiv, doar unul, de a menține pe teritoriul nostru străini care colaborează cu o ideologie totalitară, care urmărește dispariția francezilor?”, a spus Le Pen, citată de modernity.news

Prezentându-și manifestul pe tema migrației în masă, Le Pen a afirmat: „Persoanele cu dublă cetățenie conectate la ideologia islamistă trebuie să fie lipsite de naționalitate și expulzate”.

„Francezii care adoptă ideologia inamicului trebuie aduși în fața justiției și pedepsiți”, a adăugat ea, cerând: „Legile există, trebuie doar să fie aplicate. Aceste legi vor fi aplicate cu fermitate.”

Dezvăluind că va pune capăt inundației de imigranți ilegali care se îndreaptă spre Anglia din Franța, Le Pen a promis: „Moscheile radicale vor fi închise, predicatorii urii vor fi expulzați. Salafismul și Frăția Musulmană vor fi dizolvate.”

Ea a mai promis că siguranța femeilor va fi asigurată și că noile măsuri nu vor afecta drepturile cetățenilor obișnuiți care respectă legea.

„Cu mine, securitatea nu va fi impusă împotriva libertății, în niciun caz, nu împotriva libertății oamenilor cinstiți”, a subliniat Le Pen.

Mulțimea care a asistat la discurs au scandat „Marine președinte”.

Adunarea Națională - Rassemblement National (RN) a câștigat în mod clar alegerile europarlamentare din Franța, zdrobind partidul președintelui Macron. Partidul a obținut peste 32% din voturi, câștigând cu o marjă de cel puțin 16 puncte, în timp ce blocul Renaissance al lui Macron a obținut aproximativ 15%.

Primul sondaj efectuat după alegerile europene arată că Le Pen este foarte probabil să îl învingă pe Macron și să formeze un guvern cu o majoritate relativă după runda finală de vot în alegerile legislative, din 7 iulie.

Totuși, având în vedere anunțul recent al unei alianțe cu republicanii de centru-dreapta (LR), ea ar putea foarte bine să obțină o majoritate absolută.

Observatorii spun că acest lucru l-ar putea forța pe Macron să demisioneze, iar Le Pen ar ajunge într-o poziție excelentă pentru a câștiga președinția în 2027.

Se așteaptă la mai multe revolte și dezordine din partea stângii franceze, care pretinde că protestează împotriva rezultatelor unui vot democratic, pentru „a salva democrația”.