ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lidera Frontului Național, Marine Le Pen, a compărut marți în fața unui tribunal din Lyon, fiind  acuzată că, acum cinci ani, a comparta rugăciunile în stradă ale musulmanilor cu ocupația nazistă.

Marine Le Pen a acuză însă regimul Hollande că se află în spatele acestei acțiuni. 
 
„Nu vă miră acest calendar? Suntem la o lună de alegerile regionale, în timp ce afacerea datează de acum cinci ani”, a spus lidera Frontului Național înainte de a intra în sala de tribunal. 
 
Șefa FN făcea referire la scenele extrem de frecvente din Franța în care sute de musulmani îngenunchează în stradă, pentru a se ruga, asemânându-le cu o ”ocupație de teritorii, de cartiere, în care se aplică legea religioasă”.

„Rugăciunile în stradă sunt o ilegalitate. Este o modalitate de a acapara un teritoriu pentru a impune acolo o lege religioasă. Este dreptul meu, ca responsabil politic, să vorbesc despre un subiect fundamental. Este chiar o datorie”, spunea în urmă cu cinci ani lidera FN în fața miltanților formațiunii de extremă dreapta.