ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lidera extremei-drepte din Franța, Marine Le Pen, a declarat miercuri că alegerea sa ca președinte anul viitor ar duce la formarea unui trio de lideri mondiali, alături de președintele ales al SUA, Donald Trump, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, care "ar fi bun pentru pacea mondială", relatează Reuters.

 

Inaugurându-și sediul de campanie pentru alegerile prezidențiale din Franța din 2017, la mai puțin de doi km distanță de Palatul Elysee, Marine Le Pen a spus că acest birou este doar o 'escală' spre destinația ei finală — palatul prezidențial.

Anti-UE și anti-imigrație, Marine Le Pen, în vârstă de 48 de ani, a fost singurul politician francez de top care l-a susținut pe Trump în alegerile din SUA.

Partidul său, Frontul Național, a fost încurajat de victoria lui Trump și de votul din Marea Britanie în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană, sperând să profite la rândul său de valul anti-establishment din Franța pentru a învinge la scrutinul de anul viitor.

"Este o mișcare mondială. O mișcare mondială care respinge globalizarea neverificată, ultraliberalismul distructiv, eliminarea statelor-națiune, dispariția granițelor", a declarat Marine Le Pen presei.

"Forțele mobilizate în aceste diferite alegeri sunt ideile, forțe care ar putea duce la alegerea mea ca președinte al Franței în luna mai", a mai spus ea.

Conform sondajelor de opinie, Marine Le Pen ar ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din primăvara anului viitor, dar ar pierde în fața unui candidat mainstream de centru-dreapta.

Însă eșecul sondajelor de opinie în a anticipa victoria lui Trump sau votul din iunie din Marea Britanie pentru ieșirea din UE au pus la îndoială fiabilitatea predicțiilor electorale.

Întrebată dacă va fi următoarea care va demonstra că sondajele de opinie se înșală și va forma un trio de lideri cu Putin, care este criticat de lideri europeni pentru sprijinirea guvernului sirian în fața rebelilor susținuți de Occident la Alep, și cu Trump, care, la fel ca ea, a profitat de sentimentul anti-imigranți pentru a crește în popularitate, Marine Le Pen le-a spus jurnaliștilor: "Ar fi un lucru bun pentru pacea mondială".

"Dacă voi deveni președinte, Franța va avea relații bune cu Rusia", a declarat ea.

Marine Le Pen a mai precizat că va reintroduce controalele la granițele Franței cu vecinii și va organiza un referendum privind ieșirea țării din UE.