ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Frontul Național a câștigat alegerile regionale în Franța, în cel puțin șase dintre cele 13 regiuni. În primul tur, partidul lui Marine Le Pen a înregistrat un scor record, între 27,2% și 30,8%, potrivit sondajelor realizate la ieșirea de la urne, potrivit AFP.

FN a devansat net opoziția de dreapta și pe socialiștii președintelui François Hollande în trei regiuni cheie: în nord (Nord-Pas-de-Calais-Picardia), unde s-a prezentat președinta acestuia, Marine Le Pen, în sud-est (Provence-Alpi-Coasta de Azur), unde este condus de nepoata sa, Marion Maréchal Le Pen, și în est (Alsacia-Champagne-Ardennes-Lorena), cu strategul partidului, Florian Philippot.

Marine Le Pen a obținut în regiunea sa între 40,3% și 43% din voturi, în fața opoziției de dreapta (24 până la 25%) și a socialiștilor (între 18 și 18,4%), potrivit estimărilor.

Marion Maréchal-Le Pen a reușit un scor mai bun decât mătușa sa: ea este creditată cu 41,2% până la 41,9% din voturi, cu mult în fața dreptei (între 24 și 26%) și a Partidului Socialist (între 15,8 și 18,1%), potrivit Agerpres.

În total, 44,6 milioane de alegători au fost chemați la urne. Al doilea tur este programat pe 13 decembrie. Rata participării la vot a fost duminică de aproximativ 50%, un serios progres în comparație cu scrutinul regional din 2010, marcat de un puternic absenteism.