Marine Le Pen vrea repatrierea producției Renault și PSA Peugeot Citroen în Franța

Marine Le Pen a declarat marți că va încerca să repatrieze producția de automobile franceze și a altor bunuri industriale, întocmai cum speră să facă în SUA președintele ales, Donald Trump, transmite Reuters.
Producătorii auto sunt presați de administrația de la Washington să investească în țară, altfel se vor confrunta cu taxe mai ridicate.
Întrebată dacă ar vrea să vadă că același lucru se întâmplă cu producătorii auto francezi Renault și PSA Peugeot Citroen, lidera Partidului Frontul Național (FN) a declarat: ''El (Trump) pune în aplicare măsurile pe care eu le cer de câțiva ani''.
Vorbind la postul de televiziune France 2, Marine Le Pen a descris politica ca ''patriotism economic și protecționism inteligent''.
''Nu am nimic împotrivă să le explic companiilor franceze că nu vor scăpa de taxele pe care trebuie să le plătească în Franța, că nu pot merge în afara țării fără a suferi consecințele. Trebuie făcută o alegere, o alegere a patriotismului'', a declarat Le Pen.
Renault și Peugeot produc mașini și componente în Spania și în Europa de Est.
Și alți candidați la alegerile prezidențiale din mai au lăudat atitudinea lui Donald Trump față de Ford, inclusiv socialistul Arnaud Montebourg și candidatul independent Jean-Luc Melenchon.
Agenda protecționistă și anti-globalizare a lui Le Pen a ajutat-o să obțină sprijin extins în campania electorală. Majoritatea sondajelor de opinie arată că va intra în turul doi, dar va pierde în fața conservatorului Francois Fillon.
Politica industrială reprezintă una dintre diferențele majore între cei doi candidați. Fillon are un program liberal, menit să reducă rolul statului în companii. El s-a pronunțat în favoarea vânzării acțiunilor deținute de Guvern la companiile importante, spunând că participația de aproape 20% deținută de Guvern la Renault este inoportună și nu poate preveni construirea fabricilor în afara Franței.
Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a anunțat duminică o investiție în SUA de un miliard de dolari în brandul Jeep și crearea unui număr de 2.000 de locuri de muncă, în condițiile în care producătorii auto sunt presați de administrația de la Washington să investească în țară, altfel se vor confrunta cu taxe mai ridicate.
Producătorul italo-american va folosi banii pentru extinderea fabricilor sale din statele Michigan și Ohio și va muta producția modelului Ram din Mexic în SUA.
Săptămâna trecută, Ford Motor a informat că va anula planificata investiție de 1,6 miliarde de dolari într-o fabrică din Mexic și va investi 700 de milioane de dolari în uzina sa din Michigan, SUA, unde vor fi angajate încă 700 de persoane. Anunțul vine după ce președintele ales Donald Trump a amenințat că va impune taxe masive celui mai mare producător din SUA, General Motors, pentru că fabrică unele modele Chevrolet Cruze în Mexic.
Trump a mulțumit Ford pentru "crearea a 700 de noi locuri de muncă".
"Acesta e doar începutul, vor urma mult mai multe", a declarat, pe Twitter, oficialul american.
Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajați și 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent și pe piața din România.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.
Grupul Renault România are peste 16.000 de angajați ce își desfășoară activitatea la: uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica și Șasiuri, Direcția Logistică, inclusiv centrul AILN), Matrițe Dacia (Pitești), centrul de design Renault Design Central Europe (București), Renault Technologie Roumanie — București (care include Centrul Tehnic Titu), direcția comercială Renault Commercial Roumanie — București (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja) și Renault Credit International (București).
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

PANICĂ în Spania, Portugalia și Franța după ce țările UE au fost afectate de o pană masivă de curent electric. ACTUALIZARE: Motivul ”științific” este enunțat ca fiind un ”fenomen atmosferic rar”. Peninsula Iberică PARALIZATĂ - Noaptea aduce HAOSUL

Teoria conspirației se confirmă. Numărul de decese atribuit vaccinurilor anticovid a fost mușamalizat - STUDIU

Cum explică profesorul Silviu Gurlui cauzele blackout-ului din Spania

Premierul Spaniei vine cu noi dezvăluiri despre pana masivă de curent care a lovit Peninsula Iberică: 15 gigawați de energie au dispărut inexplicabil

Adrian Onciu: Dansul păcii cu gust de capitulare. A sosit momentul ca Zelensky să-și facă bagajele și să-și ia concediu fără plată, pe termen nelimitat

Cum arată misteriosul tablou oferit de Putin lui Trump - FOTO
Recomandările noastre

22 aprilie 1990, startul Pieței Universității. În urmă cu 35 de ani începea cea mai amplă manifestație anticomunistă din Europa Centrală și de Est. VIDEO și GALERIE FOTO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)