ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mark Zuckerberg a refuzat să răspundă direct la întrebările senatorului republican Ted Cruz, cu privire la neutralitatea rețelei Facebook, pe care o conduce și pe care a fondat-o, informează Breitbart.

Senatorul republican Ted Cruz l-a întrebat, în repetate rânduri, pe Mark Zuckerberg, dacă Facebook se consideră „un for public neutru”. Șeful Facebook a evitat răspunsul. „Ne considerăm o platformă pentru toate ideile”, a afirmat liderul Facebook în cadrul audierii sale de la Comisia Senatorială a Congresului SUA care investighează activitatea rețelei.

„Sunteți o platformă care își exprimă ideile, conform primului amendament al Constituției sau sunteți un for public neutru care permite tuturor să se exprime?”, a insistat Cruz.

Întrebarea l-a zduguit pe Zuckerberg, care s-a bâlbâit câteva secunde înainte de a răspunde, afirmând că există „conținut pe care nu-l permitem: limbajul urii, terorism, nuditate și orice lucru care face oamenii să se simtă nesiguri în comunitate”.

În continuare, senatorul Cruz i-a expus lui Zuckerberg mai multe exemple faimoase în care voci conservatoare sau de dreapta din SUA au fost cenzurate, ultimul caz fiind pagina unor susținătoare celebre ale lui Donald Trump, „Diamond și Silk”, care a fost închisă fiind considerată „nesigură pentru comunitate”. „Pentru mulți americani, acesta pare să fie un tipar universal pentru partizanatul politic al Facebook. Sunteți de acord?”, a insistat Cruz.

Zuckerberg a evitat din nou un răspuns direct, dar a admis că toți giganții IT înclină masiv spre stânga: „Înțeleg cauza îngrijorării, deoarece atât Facebook cât și celelalte companii IT sunt localizate în Silicon Valley, care este un loc extrem de înclinat către stânga. Și eu am această îngrijorare și încerc să elimin partizanatul politic din companie. Mă asigur că nu există părtinire politică în munca pe care o facem”.

Șeful Facebook a fost nevoit să recunoască faptul că nicio pagină pro-avort, pro-imigrație sau de promovare a democraților nu a fost eliminată sau cenzurată de către compania sa. În acest context, Zuckerberg a fost întrebat despre Palmer Luckey, unul dintre puținii colaboratori Facebook ce l-a susținut deschis pe Donald Trump și care a fost concediat de către companie fără explicații. Zuckerberg a negat că susținerea politică de dreapta i-a fost fatală lui Luckey.

Întrebat fiind dacă crede că este responsabilitatea Facebook să decidă care dintre utilizatori sunt „buni și pozitivi” și care sunt „inacceptabili sau deplorabili”, Zuckerberg a răspuns că sunt câteva principii pe care „cu toții le considerăm acceptabile: intervenția străină în alegerile din SUA, terorismul, autorănirile, sunt rele și nu ar trebui permise.