Mark Zuckerberg a refuzat să răspundă direct la întrebările senatorului republican Ted Cruz, cu privire la neutralitatea rețelei Facebook, pe care o conduce și pe care a fondat-o, informează Breitbart.

Senatorul republican Ted Cruz l-a întrebat, în repetate rânduri, pe Mark Zuckerberg, dacă Facebook se consideră „un for public neutru”. Șeful Facebook a evitat răspunsul. „Ne considerăm o platformă pentru toate ideile”, a afirmat liderul Facebook în cadrul audierii sale de la Comisia Senatorială a Congresului SUA care investighează activitatea rețelei.

„Sunteți o platformă care își exprimă ideile, conform primului amendament al Constituției sau sunteți un for public neutru care permite tuturor să se exprime?”, a insistat Cruz.

Întrebarea l-a zduguit pe Zuckerberg, care s-a bâlbâit câteva secunde înainte de a răspunde, afirmând că există „conținut pe care nu-l permitem: limbajul urii, terorism, nuditate și orice lucru care face oamenii să se simtă nesiguri în comunitate”.

În continuare, senatorul Cruz i-a expus lui Zuckerberg mai multe exemple faimoase în care voci conservatoare sau de dreapta din SUA au fost cenzurate, ultimul caz fiind pagina unor susținătoare celebre ale lui Donald Trump, „Diamond și Silk”, care a fost închisă fiind considerată „nesigură pentru comunitate”. „Pentru mulți americani, acesta pare să fie un tipar universal pentru partizanatul politic al Facebook. Sunteți de acord?”, a insistat Cruz.

Zuckerberg a evitat din nou un răspuns direct, dar a admis că toți giganții IT înclină masiv spre stânga: „Înțeleg cauza îngrijorării, deoarece atât Facebook cât și celelalte companii IT sunt localizate în Silicon Valley, care este un loc extrem de înclinat către stânga. Și eu am această îngrijorare și încerc să elimin partizanatul politic din companie. Mă asigur că nu există părtinire politică în munca pe care o facem”.

Șeful Facebook a fost nevoit să recunoască faptul că nicio pagină pro-avort, pro-imigrație sau de promovare a democraților nu a fost eliminată sau cenzurată de către compania sa. În acest context, Zuckerberg a fost întrebat despre Palmer Luckey, unul dintre puținii colaboratori Facebook ce l-a susținut deschis pe Donald Trump și care a fost concediat de către companie fără explicații. Zuckerberg a negat că susținerea politică de dreapta i-a fost fatală lui Luckey.

Întrebat fiind dacă crede că este responsabilitatea Facebook să decidă care dintre utilizatori sunt „buni și pozitivi” și care sunt „inacceptabili sau deplorabili”, Zuckerberg a răspuns că sunt câteva principii pe care „cu toții le considerăm acceptabile: intervenția străină în alegerile din SUA, terorismul, autorănirile, sunt rele și nu ar trebui permise.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews