ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un cunoscut pastor din America a dat un răspuns pe măsura declarației recente făcute de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, conform căreia, într-o zi, rețeaua de socializare ar putea lua locul bisericilor.


Pastorul Bisericii Baptiste din Dallas, Texas, Robert Jeffress, a spus, într-o interventie pentru Fox News, oarecum amuzat,  că nu crede că tehnologia va înlocui vreodată biserica creștină, așa cum pretinde fondatorul Facebook. „Cred că tehnologia poate ajuta Biserica și clerul.  În ultimele 18 luni, am avut 500 de persoane din 192 de țări care au participat la slijbele religioase pe internet”, a declarat Jeffress pentru Fox News.„Tehnologia poate ajuta misiunea bisericii, dar nu va înlocui niciodată biserica”, a afimat pastorul Robert Jeffress, scrie theblaze.com. 
 
Dumnezeu a creat biserica” ​​iar Mark Zuckerberg a creat Facebook, a spus pastorul american, adăugând că poate spune fără umbră de îndoială că „Dumnezeu și biserica vor dăinui mult mai mult decât Zuckerberg și Facebook-ul.”
 
El a recunoscut însă că numărul tot mai mare al celor care spun că nu aparțin niciunei religii, categorie in care intră tot mai mulți tineri, l-ar putea îndreptăți pe  Zuckerberg să spună Facebook ar putea înlocui într-o zi comunitățile creștine.

Jeffress consideră că oamenii au fost creați pentru a forma comunități, însă este de părere că trebuie să existe limite când vine vorba de îndeplinirea acestei nevoi prin tehnologie.

„Dumnezeu ne-a creat unde avem nevoie de atingerea omului. Avem nevoie de comunitate și de aceea Dumnezeu a proiectat familia și a proiectat biserica”, a spus el. „Dar această nevoie de a fi în compania cuiva nu va fi niciodată satisfăcută de statul în fața laptopului”, afirmă pastorul.

Zuckerberg a făcut recent o serie de comentarii legate de biserici și comunități în timpul unui  întruniri, la Chicago. „Oamenii care merg la biserică sunt mult mai dornici de a face voluntariat  și de acte de caritate - nu doar pentru că sunt religioși, ci pentru că fac parte dintr-o comunitate”, a spus el. „Biserica nu înseamnă doar a fi unii lângă alții. Ea are un pastor care se îngrijește de bunăstarea congregației, care asigură hrană și adăpost. O echipă Little League are un antrenor care îi motivează pe copii și îi ajută să lovească mai bine. Liderii ne fixează cultura, ne inspiră, ne dau o plasă de siguranță”, a afirmat fondatorul Facebook, care consideră că rețeaua socială creată de el poate  pentru umple golurile din viețile oamenilor lăsate de declinul Bisericilor.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews