ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondatorul și șeful executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat vineri, la Berlin, că scopul său este să elimine mesajele care îndeamnă la ură de pe rețeaua de socializare.

''Discursul care îndeamnă la ură nu are ce căuta pe Facebook'', a spus Zuckerberg la o reuniune publică organizată la Berlin, declarând că până în prezent nu a făcut o treabă destul de bună în acest sens.

Șeful Facebook a declarat că a înțeles cât de sensibilă este chestiunea postărilor care conțin îndemnuri la ură pe teritoriul Germaniei, pe fondul crizei refugiaților.

"Am înțeles mesajul și încercăm să ne descurcăm mai bine", a spus Zuckerberg în fața a peste 1.400 de oameni prezenți la întâlnire, într-o fostă clădire a unui depou de autobuze care a fost construită în anii '20 ai secolului trecut.

Zuckerberg a îndemnat SUA și alte state să urmeze exemplul Germaniei care a primit anul trecut 1,1 milioane de persoane care au cerut azil.

''Conducerea Germaniei în criza refugiaților este un model pentru restul lumii. Este nevoie de curaj și umanitate să înțelegi că există oameni care au nevoie de o casă'', a spus Zuckerberg.

Luna trecută, Facebook a deschis la Berlin un birou pentru a oferi suport pentru utilizatorii rețelei de socializare în Germania, care sunt circa 28 de milioane.

Berlinul este un oraș ''care unește oamenii'', a spus șeful companiei. Zuckerberg a răspuns la diferite întrebări din partea publicului, multe dintre acestea personale, despre viața sa în calitate de tată, despre câinele său sau ce ar face dacă ar fi șeful Twitter. 

Șeful Facebook a anunțat, potrivit Agerpres, că grupul de firme pe care îl conduce a donat 1,1 milioane de euro pentru a ajuta la dezvoltarea parteneriatelor în domeniul inteligenței artificiale cu instituții de cercetare din Europa, printre care se numără și Universitatea Tehnică din Berlin.