ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patru mari fonduri publice din Statele Unite ale Americii, care dețin acțiuni la Facebook Inc, au propus ca Mark Zuckerberg să părăsească poziția de președinte, din cauza scandalurilor în care a fost implicată compania în ultimul an, informează Reuters.
 
Trezorerii de stat din Illinois, Rhode Island și Pennsylvania, precum și New York City Comptroller Scott Stringer au făcut propunerea, alăturându-se altui investitor, Trillium Asset Management.

Cei patru speră să obțină sprijin din partea altor administratori de active. Totuși, ei sunt conștienți că au puține șanse de reușită, în condițiile în care Zuckerberg controlează 60% din acțiuni, dorind mai mult să atragă atenția că trebuie să se discute situația companiei.

O propunere similară, prin care un alt acționar solicita un președinte independent, a fost înfrântă în 2017, îm condițiile în care controlul majoritar al lui Zuckerberg a făcut ca aceasta să fie simbolică.

În schimb, în prezent, cei patru investitori doresc să introducă propunerea pe ordinea de zi la întâlnirea acționarilor din mai 2019, pentru a discuta pe larg problemele cu care se confruntă Facebook.

Cel mai recent, vineri, 12 octombrie, Facebook a anunțat că hackerii au accesat conturile a aproximativ 30 de milioane de utilizatori, sustrăgând datele din 29 de milioane de profiluri.

Din 15 milioane de conturi online, hackerii au sustras numele și detalii de contact precum numere de telefon sau email. În alte 14 milioane de profiluri online au fost accesate numele de utilizator, datele despre gen, despre limba folosită, despre statutul în relații, religie, orașul de domiciliu, data nașterii, informații despre dispozitivul folosit pentru activitățile pe Facebook, despre educație, loc de muncă și ultimele zece locuri vizitate.