Germanii din marile orașe protestează, sâmbătă, împotriva a ceea ce consideră drept influența incorectă a proprietarilor mari pe piața imobiliară care a dus la  creșterea agresivă a chiriilor, scrie RT.  

Ei doresc ca marii jucători de pe piață să fie subcotați și să fie expropriați.

În ultimii ani, germani din marile orașe s-au confruntat cu creșterea și de două ori a  chiriilor. Mulți dintre ei nu au putut ține pasul cu aceste creșteri ale costurilor chiriilor și au fost nevoiți să se mute, în timp ce alții au trebuit să plece în momentul în care proprietarii au hotărât să-i dea afară și să construiască proprietăți noi, mult mai scumpe, care să le aducă mai multe profituri.

Pentru mulți germani, există și un aspect politic al problemei. Unele dintre locuințele sociale care ar fi putut ajunge la cetățenii care se străduiesc să plătească o chirie mai mare au fost acordate miilor de refugiați, pe care guvernul i-a acceptat. Potrivit ZDF, aproape 200.000 de refugiați locuiau la Berlin în 2016, punând o presiune suplimentară pe piața imobiliară.

Potrivit unui studiu recent realizat de firma de consultanță imobiliară CBRE Berlin și banca germană Berlin Hyp AG, prețul mediu al unei chirii în Berlin a trecut de 10 euro pe metru pătrat pe lună.

Frustrarea oamenilor afectați de boom-ul prețului locuințelor a declanșat această mișcare de protest față de ceea ce ei numesc „Mietwahnsinn” („nebunia închirierilor)”. 

Este de așteptat ca aproximativ 25.000 de activiști să iasă sâmbătă în stradă la Berlin, evenimente mai mici fiind programate în orașe precum München, Köln și Frankfurt.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews