ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Susținătorii lui Donald Trump și gruparea Proud Boys planuiesc organizarea unui mega-marș, cu un „milion de milioane persoane, la Washington DC, în acest weekend, în semn de susținere a acuzațiilor de fraudă electorală lansate de președintele american.

Mai multe grupuri și conturi au apărut pe Facebook, Twitter și pe platforma conservatoare Parler în ultimele 72 de ore pentru a promova evenimentul, care este programat să aibă loc sâmbătă, pe 14 noiembrie. Un al doilea eveniment, mitingul numit „Stop the Steal”, aa fost programat pentru sâmbătă. Ambele evenimente sunt programate să aibă loc la prânz.
 
Mai multe conturi care promovează „Million MAGA March” spun că acțiunea se va derula de la Freedom Plaza până la Curtea Supremă.

Evenimentul pare să-și fi luat numele din Million Man March, o manifestație din 1995 a bărbaților afro-americani în DC care cereau justiție socială. Cu toate acestea, numele a fost modificat pentru a include acronimul sloganului campaniei lui Trump, „Make America Great Again”.
 
Georgia, unul dintre statele americane în care cursa prezidențială a fost extrem de strânsă, a anunțat deja că începe o renumărare manuală a tuturor voturilor. Diferența cu care candidatul democrat, Joe Biden, a câștigat alegerile în acest stat a fost de sub 0,5%, 14.111 de voturi.

Ministrul Justiției, William Barr, a autorizat luni procurorii federali să investigheze acuzațiile de fraudă înainte ca rezultatele alegerilor să fie oficializate.