ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Washington, DC și în multe localități din SUA a avut loc Marșul pentru viață (March for Life), cea mai amplă manifestație pentru drepturile omului din SUA, care în ultimul deceniu a devenit o mișcare ce s-a extins la nivel global. 
 

Președintele Trump s-a adresat live participanților de la Casa Albă, unde a invitat câțiva copii salvați de la avort și mamele lor, ajutate de centrele de sprijin în criza de sarcină. În SUA, acestea sunt de peste trei ori mai numeroase decât clinicile de avort .

Președintele Trump, referindu-se la faptul că în America avortul este permis în orice stadiu al sarcinii: Cazul Roe vs. Wade a rezultat în cea mai permisivă lege a avortului din lume, care pune SUA pe același plan numai cu China și Coreea de Nord.

Trump promite un ordin care va proteja libertatea de conștiință a medicilor care nu vor să facă avorturi.

 
A 45-a ediție a Marșului pentru Viața este, eveniment care marchează data de 22 ianuarie când, în 1973, Curtea Supremă SUA a anulat protecția oferită copiilor nenăscuți, permițând efectiv avortul la cerere pe întreg teritoriul SUA, din orice motiv și pe tot parcursul sarcinii.

Mitropolitul Tihon, din partea Orthodox Church of America, a rostit rugăciunea de deschidere. La marș sunt prezente toate cultele creștine din SUA.

Anul trecut, pentru prima dată în istorie, Marșul pentru viață 2017 de la Washington a beneficiat de sprijinul declarat al președintelui american, aflat la început de mandat, și de prezența ca vorbitori la eveniment a unor înalți oficiali din Administrația SUA: Vicepreședintele SUA și soția sa, Mike și Karen Pence, și Kellyanne Conway, consilier la Casa Albă și fostă șefă de campanie a lui Trump.