ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Sâmbătă, 19 mai 2019, a avut loc a opta ediție a Marșului pentru Viață de la Roma. La evenimentul de promovare a dreptului universal la viață au participat, alături de alte organizații, și organizația studenților pro-viață italieni, Universitari per la Vita. Delegații pro-life din întreaga lume au fost prezente la marșul de la Roma. România a fost reprezentată, alături de delegații din Franța, Spania, Germania, Polonia, Estonia, Olanda, Croația, Canada, Statele Unite, Brazilia, Argentina și Noua Zeelandă.


„Suntem azi aici pentru a demonstra împotriva legilor nedrepte, a legilor care ucid ființe nevinovate, care nu pot reacționa și nu se pot apăra ”, a declarat președintele Comitetului Italian pentru viață, Virginia Coda Nunziante, în timpul celui mai mare marș al națiunii italiene anti-avort. Deși estimările numărului de participanți variază, imaginile arată că zeci de mii de oameni au ieșit sâmbătă în stradă la marșul pro viață. ”Dincolo de numere și statistici, ceea ce sporește de la an la an este conștiința noastră de a duce o bătălie morală", a spus Coda Nunziante. Nu putem să acceptăm ca un singur copil să fie smuls violent din pântecele mamei sale, a adăugat aceasta. Ea susține că  lobby-ul avortului folosește raționamentul marelui preot Caiafa, care l-a ucis pe Iisus, spunând: ”Este mai bine ca un om să moară pentru popor, decât să piară o întreagă națiune” și a menționat progresele mișcării pro-viața din întreaga lume, de la Argentina la Brazilia, amintind și Statele Unite, unde, în cinci state au fost votate legi anti avort.