Sâmbătă, 19 mai 2019, a avut loc a opta ediție a Marșului pentru Viață de la Roma. La evenimentul de promovare a dreptului universal la viață au participat, alături de alte organizații, și organizația studenților pro-viață italieni, Universitari per la Vita. Delegații pro-life din întreaga lume au fost prezente la marșul de la Roma. România a fost reprezentată, alături de delegații din Franța, Spania, Germania, Polonia, Estonia, Olanda, Croația, Canada, Statele Unite, Brazilia, Argentina și Noua Zeelandă.


„Suntem azi aici pentru a demonstra împotriva legilor nedrepte, a legilor care ucid ființe nevinovate, care nu pot reacționa și nu se pot apăra ”, a declarat președintele Comitetului Italian pentru viață, Virginia Coda Nunziante, în timpul celui mai mare marș al națiunii italiene anti-avort. Deși estimările numărului de participanți variază, imaginile arată că zeci de mii de oameni au ieșit sâmbătă în stradă la marșul pro viață. ”Dincolo de numere și statistici, ceea ce sporește de la an la an este conștiința noastră de a duce o bătălie morală", a spus Coda Nunziante. Nu putem să acceptăm ca un singur copil să fie smuls violent din pântecele mamei sale, a adăugat aceasta. Ea susține că  lobby-ul avortului folosește raționamentul marelui preot Caiafa, care l-a ucis pe Iisus, spunând: ”Este mai bine ca un om să moară pentru popor, decât să piară o întreagă națiune” și a menționat progresele mișcării pro-viața din întreaga lume, de la Argentina la Brazilia, amintind și Statele Unite, unde, în cinci state au fost votate legi anti avort.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews