ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mersul pe cont propriu în ceea ce privește politica privind refugiații și atitudinea prea dură în sfera regulilor bugetare au slăbit poziția Germaniei, a declarat duminică Martin Schulz, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul de cancelar al Germaniei, informează dpa, citată de Agerpres

El a acuzat-o pe Angela Merkel că a decis deschiderea frontierelor Germaniei în 2015 — când un număr uriaș de refugiați a început să se deplaseze către vest pe continent — fără consultarea în prealabil a aliaților Germaniei din Uniunea Europeană.

Schulz a făcut aceste comentarii în timpul unei conferințe a partidului său la Berlin, unde a prezentat o serie de propuneri pe care a promis să le pună în aplicare dacă va deveni cancelar. Martin Schulz, care a fost președinte al Parlamentului European până la începutul acestui an, a spus că, dacă va ajunge cancelar, va încerca să elaboreze o politică unificată a UE pe tema refugiaților și a adăugat că țările care au refuzat să primească refugiați vor constata o reducere a fondurilor pe care le primesc de la UE.

Schulz l-a atacat și pe ministrul de finanțe Wolfgang Schaeuble pe motiv că slăbește unitatea europeană, după ce acesta a condus eforturile de impunere a mai multor măsuri de austeritate Greciei, ca parte a programelor de salvare de care a beneficiat această țară.