ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (SPD) și candidat la funcția de cancelar al Germaniei, a lansat un apel la dialog pentru soluționarea conflictului sirian, „fără bombe", în timp ce un deputat Die Linke a avertizat asupra riscului unui „război mondial" generat de SUA și Rusia.

„Bombardamentele efectuate de Statele Unite ar trebui să limiteze capacitățile regimului Bashar al-Assad. Însă pentru noi lucrurile trebuie să fie clare: acum avem nevoie de o soluție diplomatică la conflict. Este ora dialogului, fără bombe", a reacționat Martin Schulz, fost președinte al Parlamentului European, la bombardamentele efectuate de Statele Unite în Siria.

Jan van Aken, purtătorul de cuvânt pe teme externe al grupului parlamentar Die Linke din Bundestag, a declarat, potrivit cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung: „Ce nebunie! Acum există riscul escaladării conflictului, prin producerea unei crize de amploare între Rusia și Statele Unite".

Deputatul german Sevim Dagdelen (Die Linke) a atras atenția că acțiunea președintelui SUA, Donald Trump, riscă să aibă consecințe foarte grave: „Acum, există riscul unui război mondial".