ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a cerut Londrei să declanșeze cât mai curând procedura ieșirii din UE pentru ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană înaintea alegerilor europarlamentare programate în primăvara anului 2019.

 Înaintea vizitei oficiale în Marea Britanie, unde se va întâlni cu premierul Theresa May, Schulz a declarat: "La Londra, voi sublinia că Parlamentul European preferă declanșarea cât mai curând a Articolului 50, o precondiție pentru lansarea negocierilor".

Nu ar fi bine nici pentru Marea Britanie, nici pentru UE ca alegătorii britanici să voteze în scrutinul europarlamentar din mai 2019 în timp ce negocierile ar fi în curs, a explicat Schulz, citat de cotidianul The Independent.

"Viitorul acord între UE și Marea Britanie trebuie să fie avantajos pentru ambele părți și trebuie să permită cooperarea bilaterală strânsă. Marea Britanie a decis să părăsească Uniunea Europeană, dar va continua să fie un stat european cu valori și interese geopolitice comune cu restul continentului", a adăugat Schulz.

"Voi reitera care sunt cele patru libertăți ale piețe unice europene - circulația bunurilor, a capitalului, a serviciilor și a persoanelor; toate sunt la fel de importante", a insistat Schulz.