ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Martin Schulz, președintele Parlamentului European, a declarat că Uniunea Europeană și Statele Unite ”nu sunt pregătite” pentru accederea miliardarului american Donald Trump la Casa Albă, relatează AFP, conform Agerpres.

"Europa și SUA nu sunt pregătite pentru un astfel de președinte care, în opinia mea, nu are nicio experiență internațională", a declarat el la postul francez de știri I-Télé.

"Trump aparține acelui gen de oameni pe care îi știm și aici în Europa, care au pentru orice lucru un țap ispășitor, însă nici o soluție concretă", a spus el, făcând o paralelă cu ascensiunea 'populismului sălbatic' în Uniunea Europeană.

"Dacă ar ajunge în mâinile sale", puterile — politice și militare — de care dispune un președinte al SUA i-ar oferi "adevărate posibilități pentru decizii extrem de periculoase", a adăugat Martin Schulz.

"Sincer, eu prefer un alt candidat", a încheiat liderul social-democrat german, afișându-și, deloc suprinzător, sprijinul pentru Hillary Clinton, favorită în alegerile primare democrate.

Donald Trump conduce în alegerile primare pentru învestitura republicană la scrutinul prezidențial din noiembrie din SUA, spre nemulțumirea establishment-ului partidului, critic la adresa retoricii sale incendiare.

Vineri, la Chicago au avut loc violențe între susținătorii și opozanți săi, înaintea desfășurării unui miting de campanie pe care miliardarul l-a anulat până la urmă în ultimul moment.