ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Statul nigerian Plateau este teatrul unor violențe fără precedent, soldate deja cu sute de victime, după cum anunță guvernatorul Simon Lalong.
 
Violențele au început la sfârșitul lunii trecute în Nigeria și au escaladat foarte repede. Grupurile rivale sunt cele de păstori Fulani și cele de agricultori din platoul central al Nigeriei, cruzimea confruntărilor fiind înfiorătoare.
 
 
Numărul estimat al fermierilor creștini care au fost uciși de teroriștii Fulani până în prezent variază între 1.750 și 6.000, inclusiv femei și copii.


Teroriștii musulmani din grupul păstorilor Fulani  au folosit macete și arme de foc pentru a masacra peste de 200 de persoane într-o regiune predominant creștină, în doar două zile,  un avertisment privind cruzimea crescândă a grupului, care a depășit-o  cu mult pe cea a grupării teroriste Boko Haram.

Între cei care și-au pierdut viața sub loviturile de macetă ale păstorilor fulani se află și fiul unui comisar de poliție responsabil cu Divizia Anti-Tâlhărie.
Fulani se pretind drept "păstori" care luptă cu creștinii pentru controlul resurselor devastate de încălzirea globală. 

Experții și analiștii chestionați de Breitbart News spun că Fulani sunt jihadiști.

Dede Laugesen, activist al organizației Salvați creștinii persecutați, o coaliție națională a liderilor credincioși creștini și evrei care lucrează pentru a crește gradul de conștientizare în America despre maltratarea urmașilor lui Hristos, a afirmat: „Fulani au fost recunoscuți ca fiind al patrulea cel mai criminal grup terorist  în 2015.  De ce sunt "păstorii" înarmați cu AK47 și cine îi înarmează?”


Unele surse locale spun că aceste atacuri violente sunt parte a unui „mare plan de a islamiza Nigeria.”

„Aceste omoruri nu mai sunt ciocniri între fermieri sau crescători de vite”, ci un „atentat deliberat de a cuceri și ocupa pământul pe care oamenii l-au moștenit”, crede Dr. Soja Bewarang, care de asemenea a denunțat atacul asupra unei școli biblice care pregătea misionari africani în satul Gana-Ropp.