ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 82 de oameni, printre care și copii, au fost murit duminică, într-un centru comercial de lângă Damasc în urma unui bombardament despre care Observatorul sirian pentru Drepturile Omului susține că a fost lansat de aviația siriană.
 
Raidul aviației siriene a vizat orașul Douma, la est de Damasc.
 
Conform sursei citate, bilanțul victimelor ar putea crește, întrucât alte cel puțin 250 de persoane sunt rănite, unele fiind în stare gravă.
Localitatea Douma este situată în regiunea Ghouta, principalul fief al rebelilor din provincia Damasc, aflat sub asediul trupelor guvernamentale.

Într-un raport difuzat miercuri, organizația Amnesty International a acuzat guvernul sirian că a comis 'crime de război' împotriva locuitorilor din această regiune, făcând referire la 'atacuri directe, oarbe și disproporționate'.

Atacul de duminică survine odată cu sosirea în Siria a responsabilului pentru afaceri umanitare al ONU, Stephen O'Brien, care efectuează prima sa vizită în această țară pentru a evalua nevoile de ajutor umanitar ale populației locale.
 
La ora actuală, cel puțin 7,6 milioane de sirieni sunt refugiați și peste 420.000 izolați în zone asediate de armată sau de rebeli. Alte patru milioane de sirieni au părăsit țara în urma războiului început în primăvara anului 2011 și care până în prezent s-a soldat cu aproape 250.000 de victime.