"Raiduri ale coaliţiei, desfăşurate vineri asupra satului Birmhale, în provincia Alep, au făcut 52 de morţi", a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. Printre victime se numără 7 copii, în timp ce alte 13 persoane sunt date dispărute, prinse sub dărâmături, a adăugat Rahman.

O coaliţie internaţională iniţiată de SUA şi din care fac parte ţări arabe desfăşoară, de la sfârşitul lui septembrie, raiduri în Siria împotriva poziţiilor jihadiştilor din Statul Islamic. Ţări europene participă la operaţiunile acestei coaliţii în Irak.

Aceste bombardamente le-au permis combatanţilor kurzi şi rebelilor sirieni să recucerească oraşul Kobane, aflat la frontiera cu Turcia, după săptămâni de lupte cu jihadiştii. Cu toate acestea, Pentagonul a recunoscut în aprilie că SI "şi-a menţinut în linii mari influenţa" în Siria, în pofida loviturilor aeriene.

Potrivit OSDO, 66 de civili au fost ucişi în raiduri în Siria anterior celui din Berhmale. În total, OSDO, cu sediul în Marea Britanie şi care beneficiază de o vastă reţea de surse în toată Siria, estimează că atacurile coaliţiei au ucis peste 2.000 de oameni, dintre care 1.922 jihadişti ai SI.

Declanşat în martie 2011 de manifestaţiile paşnice împotriva regimului de la Damasc, reprimate în mod sângeros, conflictul sirian a degenerat într-un complex război civil cu alianţe schimbătoare. Mai mult de 220.000 de persoane au fost ucise în patru ani şi aproape 10 milioane de sirieni au luat calea exodului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews