ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul copiilor uciși în ultimele trei săptămâni în Gaza este mai mare decât numărul anual al copiilor uciși în zonele de conflict, din 2019 încoace.

Aceasta este sinistra concluzie a unui raport al organizației britanice Save the Children.

Din 7 octombrie, peste 3.257 de copii au fost uciși, dintre care cel puțin 3.195 în Gaza, 33 în Cisiordania și 29 în Israel, potrivit organizației Save the Children, care citează ministerele Sănătății din Gaza și Israel.

Numărul copiilor uciși în doar trei săptămâni în Gaza este mai mare decât numărul copiilor morțil în conflictele armate care au avut loc în lume – în peste 20 de țări – înregistrați anual în ultimii trei ani.

Organizația Save the Children, înființată în Marea Britanie în anul 1919, mai arată că, din cele peste 7.703 persoane ucise în Gaza, în ultimele trei săptămâni, peste 40% sunt reprezentate de copiii.

De asemenea, copiii reprezintă peste o treime din totalul deceselor înregistrate în teritoriile palestiniene și în Israel.

Dat fiind că peste 1.000 de copii sunt dați dispăruți în Gaza, despre care se presupune că s-ar afla sub clădirile prăbușite, bilanțul morților este probabil mult mai mare.

Potrivit aceleiași organizații, cel puțin 6.360 de copii din Gaza au fost răniți, precum și cel puțin 180 de copii din Cisiordania și 74 de copii din Israel.

Peste 200 de persoane, inclusiv copii, sunt în continuare ostatici în Gaza.

Riscul ca copiii răniți să moară nu a fost niciodată mai mare, afirmă Save the Children.

Potrivit ONU, o treime dintre spitalele din Fâșia Gaza nu sunt operaționale din cauza tăierii curentului electric și a „asediului total” instituit de guvernul israelian, care blochează intrarea unor produse esențiale, precum carburanții și medicamentele.

Potrivit Médecins sans Frontièreslipsa anestezicelor a determinat ca operații chirurgicale la copii, inclusiv amputări, să se facă „pe viu”.