Mascarada Gazelor: Europa tremură, Putin își umflă buzunarele
Liderii europeni se laudă că au redus dramatic dependența energetică a UE de Rusia. Dar adevărul se ascunde în detalii.
În luna septembrie, Ursula von der Leyen decreta că Uniunea Europeană trebuie să oprească robinetul importurilor din Rusia, în special în domeniul energetic:
„Trebuie să reducem veniturile Rusiei, pe care Putin le folosește pentru a-și finanța războiul oribil din Ucraina.”
Și, într-adevăr, importurile UE de gaze naturale prin conducte din Rusia s-au înjumătățit în primele nouă luni ale anului, scăzând de la 105,7 miliarde de metri cubi, în aceeași perioadă a anului precedent, la 54,2 miliarde de metri cubi.
Iar reducerea aceasta s-a văzut în criza energetică fără precedent cu care se confruntă Europa.
Cu conductele oprite (sau auto-sabotate) și cu perspectiva unor mari tulburări sociale, Uniunea Europeană încearcă să păstreze aparențele pedepsirii lui Putin, dar, în același timp, să își peticească pe cât posibil paltonul pentru această iarnă.
Drept urmare, importurile de gaze naturale lichefiate (GNL) ale UE din Rusia au crescut cu 50% în ultimele nouă luni, față de perioada similară a lui 2021: de la 11,3 miliarde de metri cubi, la 16,5 miliarde de metri cubi, arată o analiză realizată de Montel News.
Principalele țări importatoare de GNL rusesc sunt Franța, Olanda, Spania și Belgia.
În luna august, Financial Times dezvăluia un alt aspect al mascaradei: UE cumpără GNL și din China, care le cumpără la rândul ei din... Rusia.
Pe piața mondială, gazele naturale lichefiate sunt mai scumpe decât cele livrate prin conductă, din cauza costului transportului. Majorat și acesta, ca urmare a crizei energetice!
Iar GNL-ul importat de UE din China este mai scump decât cel importat direct din Rusia, din cauza comisionului pe care și-l oprește Beijingul.
Drept urmare, Uniunea Europeană face eforturi disperate să treacă peste această iarnă, importând GNL la prețuri mult mai mari decât gazele livrate prin conductă.
Rusia își reorientează exporturile de gaze dinspre Europa către Asia (China și India), dar și spre Turcia, care se va transforma într-un nod gazeifer.
Iar China – aliata Rusiei – câștigă și ea un comision important din poziția de misit.
Singurii care pierd de pe urma acestei mascarade sunt europenii, care sărăcesc, tremură de frig și stau în beznă, cu satisfacția că l-au pedepsit pe Putin.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect
Al Treilea Război Mondial a început, dar nu îl vedem noi...
A ÎNCEPUT! Israelul lovit dur de Iran cu rachete hipersonice. Baze aeriene distruse ca răzbunare pentru uciderea lui Hassan Nasrallah. Gardienii Revoluției: Orice prostie din partea inamicului va duce la un răspuns devastator. ISRAELUL pregătește REPLICA
NATO se pregătește pentru Al Treilea Război Mondial cu Rusia. Ce rol va juca România
Recomandările noastre
ABONATA BIG PHARMA: Dr. Valeria Herdea, șefa CNAS care cere vaccinarea obligatorie în România, o fanatică a vaccinării COVID, inclusiv a copiilor, a primit peste 70 de sponsorizări de la companiile farmaceutice internaționale, ceea ce o face INCOMPATIBILĂ
Viitorul omenirii văzut de la ONU: Pactul pentru Viitor - Acordul Digital Global - Declarația privind Generațiile Viitoare
Secțiuni: Externe Prima pagină Știri Ucraina
Persoane: Ursula von der Leyen Vladimir Putin
Subiecte: Război Ucraina sancțiuni contra Rusiei
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)