Mascarada Gazelor: Europa tremură, Putin își umflă buzunarele

Liderii europeni se laudă că au redus dramatic dependența energetică a UE de Rusia. Dar adevărul se ascunde în detalii.
În luna septembrie, Ursula von der Leyen decreta că Uniunea Europeană trebuie să oprească robinetul importurilor din Rusia, în special în domeniul energetic:
„Trebuie să reducem veniturile Rusiei, pe care Putin le folosește pentru a-și finanța războiul oribil din Ucraina.”
Și, într-adevăr, importurile UE de gaze naturale prin conducte din Rusia s-au înjumătățit în primele nouă luni ale anului, scăzând de la 105,7 miliarde de metri cubi, în aceeași perioadă a anului precedent, la 54,2 miliarde de metri cubi.
Iar reducerea aceasta s-a văzut în criza energetică fără precedent cu care se confruntă Europa.
Cu conductele oprite (sau auto-sabotate) și cu perspectiva unor mari tulburări sociale, Uniunea Europeană încearcă să păstreze aparențele pedepsirii lui Putin, dar, în același timp, să își peticească pe cât posibil paltonul pentru această iarnă.
Drept urmare, importurile de gaze naturale lichefiate (GNL) ale UE din Rusia au crescut cu 50% în ultimele nouă luni, față de perioada similară a lui 2021: de la 11,3 miliarde de metri cubi, la 16,5 miliarde de metri cubi, arată o analiză realizată de Montel News.
Principalele țări importatoare de GNL rusesc sunt Franța, Olanda, Spania și Belgia.
În luna august, Financial Times dezvăluia un alt aspect al mascaradei: UE cumpără GNL și din China, care le cumpără la rândul ei din... Rusia.
Pe piața mondială, gazele naturale lichefiate sunt mai scumpe decât cele livrate prin conductă, din cauza costului transportului. Majorat și acesta, ca urmare a crizei energetice!
Iar GNL-ul importat de UE din China este mai scump decât cel importat direct din Rusia, din cauza comisionului pe care și-l oprește Beijingul.
Drept urmare, Uniunea Europeană face eforturi disperate să treacă peste această iarnă, importând GNL la prețuri mult mai mari decât gazele livrate prin conductă.
Rusia își reorientează exporturile de gaze dinspre Europa către Asia (China și India), dar și spre Turcia, care se va transforma într-un nod gazeifer.
Iar China – aliata Rusiei – câștigă și ea un comision important din poziția de misit.
Singurii care pierd de pe urma acestei mascarade sunt europenii, care sărăcesc, tremură de frig și stau în beznă, cu satisfacția că l-au pedepsit pe Putin.

la lupta pentru Adevăr!
Pe același subiect

Explozie de cancere galopante la YouTuberii vaccinați. Sute de influenceri și-au spus povestea

Orașele inteligente vor închide omenirea în noile lagărele de concentrare - „Orașele de 15 minute” - supraveghere omniprezentă, Internetul Corpurilor, restricționarea mișcării, colectarea masivă de date

Strania poziționare a președintelui României pe podiumul de la Bulboaca. Păpușica de paie de la Chișinău și-a permis prea multe

BOMBĂ! UE și OMS anunță un sistem global de certificate COVID pentru vaccinuri: ”Va contribui la facilitarea mobilității globale și la protejarea cetățenilor din întreaga lume împotriva amenințărilor actuale și viitoare”

Vasile Bănescu pune o bombă cu ceas în Biserică

CDC dă alarma: "A apărut cel mai important virus de care nu ați auzit!"
Recomandările noastre

Tucker Carlson zdrobește narațiunea mondială pro-Zelenski: Se vede pe fața lui de șobolan transpirat că nu el a aruncat în aer barajul de la Nova Kahovka. Băiatul în trening, cu ochii morți și neliniștiți, este singurul incapabil să arunce în aer barajul

Cluj-Napoca, Luni, 12 iunie 2023, Ora 19.00 - Conferință ActiveNews - Starea de Libertatea: ROMÂNII VS MAREA RESETARE. De la informare obiectivă la atitudine civică. Între participați: Av. Florentin Țuca, Dr. Geanina Hagimă, Olivia Steer. VĂ AȘTEPTĂM!
Secțiuni: Externe Prima pagină Știri Ucraina
Persoane: Ursula von der Leyen Vladimir Putin
Subiecte: Război Ucraina sancțiuni contra Rusiei
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)