ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația de Pediatrie din Japonia a tras un semnal de alarmă cu privire la măștile de protecție pe care părinții le pun copiilor. Asociația susține că aceste măști sunt nocive pentru copiii sub 2 ani.Premierul Shinzo Abe a anunțat luni încetarea stării de urgență în toată Japonia, după ce numărul infecțiilor cu COVID-19 a scăzut în întreaga țară, însă a avertizat că poate fi reinstituită dacă virusul începe să se răspândească din nou.

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, specialiști în domeniul sănătății din întreaga lume recomandă purtarea măștilor atunci când distanțarea socială este dificil de menținut, pe măsură ce țările își ridică treptat restricțiile impuse pentru stoparea epidemiei de COVID-19.„Măștile pot îngreuna respirația, deoarece sugarii au căile respiratorii înguste”, ceea ce crește presiunea asupra inimilor lor, a spus asociația, adăugând că măștile sporesc de asemenea riscul de supraîncălzire în cazul lor. „Să oprim utilizarea măștilor pentru copiii sub 2 ani”, a afirmat asociația într-o notificare de pe site-ul său.

Asociația a afirmat că până acum au existat foarte puține cazuri grave de infectare cu coronavirus în rândul copiilor și că majoritatea copiilor s-au infectat de la membrii familiei.

De asemenea, Centrele Americane pentru Controlul Bolilor (CDC) și Academia de Pediatrie din SUA afirmă că cei mici, cu vârsta sub doi ani, nu trebuie să poarte măști.