ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul ungar a decis, miercuri, suspendarea, până la finele anului, a rambursării creditelor, indiferent de companie sau debitor. Anunțul a fost făcut de șeful Executivului de la Budapesta pe Facebook, potrivit presei ungare.
 
„Persoanele fizice și companiile vor fi scutite de la obligațiile de plată și a dobânzilor până la finele anului pentru creditele pe care le-au luat până astăzi”, a anunțat Viktor Orban pe pagina sa de Facebook.
De asemenea, au fost anunțate câteva măsuri, care vizează păstrarea locurilor de muncă din cele mai vulnerabile sectoare, precum turismul și restaurantele și taximetria. Măsurile sunt „doar primele, dintre cele mai urgente”, a declarat Orban, adăugând că ar putea urma mai multe.

Banca Națională a Ungariei tocmai a solicitat băncilor să introducă un moratoriu privind rambursarea împrumuturilor populației, având în vedere „situația extraordinară” cauzată de criza coronavirusului și să suspende temporar plățile datoriilor corporative. În cazul în care băncile nu vor introduce moratoriul, Banca Națională a Ungariei a spus că va cere guvernului să implementeze măsura prin decret.