ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De teama unor incidente similare celor de la trecerea dintre ani, din orașul Koln, autoritațile germane iau măsuri draconice de securitate. Pentru a preveni abuzurile sexuale și jafurile comise de refugiați în noaptea de Revelion, numărul polițiștilor va fi sporit iar orașul va fi survolat de elicoptere.


În Koln, autoritățile locale au anunțat măsuri de securitate suplimentare, inclusiv desfășurarea unui număr de 1.500 polițiști în noaptea de Revelion, pentru a preveni abuzurile sexuale și incidentele violente de anul trecut, care au dat un nou impuls retoricii anti-imigraționiste în Germania și în întreaga UE, transmite DPA.

De asemenea, piața centrală va fi plină cu camere de supraveghere în noaptea de Revelion.

Alți 300 de polițiști vor fi desfășurați în piața din apropierea catedralei din Koln.

Peste 1.200 de plângeri penale au fost depuse în urma incidentelor violente, care au avut loc anul trecut de Revelion. Mai multe femei au fost agresate, tâlhărite sau abuzate sexual în pe străzile din metropola germană, inclusiv în fața gării centrale și în apropierea Domului din Koln. În cele mai multe plângeri se vorbea despre suspecți de origine nord-africană și arabă.

Între timp, administrația locală a anunțat montarea unei instalații de lumini interactivă în noaptea de Revelion în piața centrală din metropola Koln.

Instalația de lumini ar trebui să atragă cât mai multe persoane în piața centrală, pentru ca spațiul public să se protejeze pe sine în noaptea de Revelion.

Abuzurile sexuale înregistrate în noaptea de Revelion au lansat o dezbatere aprinsă cu privire la integrarea solicitanților de azil în Germania.