ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul pentru Brexit, David Davis, a declarat că imigranții UE care ajung în Marea Britanie de acum până la ieșirea din blocul comunitar ar putea fi trimiși înapoi în țările lor de origine, relatează Sky News.

"Este posibil să fie nevoie să spunem că dreptul la ședere nelimitată se aplică numai înainte de o anumită dată. Dar trebuie să facem aceste aprecieri realitate, nu speculație” a adăugat el.

Davis vrea să obțină "un acord generos privind imigranții UE care se află deja aici (în Marea Britanie – n.r.) și un acord generos pentru cetățenii britanici din UE”, dar acest lucru nu se aplică în cazul nou-veniților.

Davis a afirmat și că Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, ce va permite ieșirea țării din UE, ar trebui activat la începutul lui 2017, ceea ce înseamnă că Marea Britanie ar ieși în 2019.