ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Matteo Salvini a declarat, vineri, că Italia nu are intenția să părăsească Uniunea Europeană (UE), ci să o schimbe, relatează agențiile EFE și dpa, informează Agerpres.

Reacție lui Salvini survine după ce un membru al partidului său a sugerat ca Italia să iasă din UE, dacă nu va reuși să schimbe regulile de funcționare ale blocului comunitar, despre care a spus să sunt „croite special pentru interesele Germaniei”.

„Nu avem nicio intenție să ieșim din UE, dorim să o schimbăm, dar nu să o abandonăm'', a precizat Salvini într-un comunicat de presă, după ce președintele PE, italianul Antonio Tajani, a cerut clarificări în urma unei declarații a consilierului vicepremierului Salvini, Claudio Borghi.

„Fie vom reuși să schimbăm Uniunea Europeană, fie va trebui să o părăsim'', a spus Claudio Borghi la o conferință la Milano.

Claudio Borghi a descris alegerile europene din luna mai drept '„ultima șansă'' de a schimba politicile europene, care în opinia sa au fost '„special croite pentru Germania'' și sunt ''toxice'' pentru Italia. 

După aceste declarații ale lui Claudio Borghi, președintele PE, Antonio Tajani, a cerut guvernului din țara sa „să spună clar dacă dorește să iasă din zona euro și din UE''.