Vicepremierul Matteo Salvini a declarat, vineri, că Italia nu are intenția să părăsească Uniunea Europeană (UE), ci să o schimbe, relatează agențiile EFE și dpa, informează Agerpres.

Reacție lui Salvini survine după ce un membru al partidului său a sugerat ca Italia să iasă din UE, dacă nu va reuși să schimbe regulile de funcționare ale blocului comunitar, despre care a spus să sunt „croite special pentru interesele Germaniei”.

„Nu avem nicio intenție să ieșim din UE, dorim să o schimbăm, dar nu să o abandonăm'', a precizat Salvini într-un comunicat de presă, după ce președintele PE, italianul Antonio Tajani, a cerut clarificări în urma unei declarații a consilierului vicepremierului Salvini, Claudio Borghi.

„Fie vom reuși să schimbăm Uniunea Europeană, fie va trebui să o părăsim'', a spus Claudio Borghi la o conferință la Milano.

Claudio Borghi a descris alegerile europene din luna mai drept '„ultima șansă'' de a schimba politicile europene, care în opinia sa au fost '„special croite pentru Germania'' și sunt ''toxice'' pentru Italia. 

După aceste declarații ale lui Claudio Borghi, președintele PE, Antonio Tajani, a cerut guvernului din țara sa „să spună clar dacă dorește să iasă din zona euro și din UE''. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.