ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Vicepremierul italian, Matteo Salvini, a răspuns printr-un atac dur la criticile președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind deficitul bugetar.  Salvini a delcarat că discută doar cu persoane „treze” , a subliniat că Italia este stat „suveran" și nu acceptă „amenințările" Europei.

Reacția lui Salvini vine după ce Comisia Europeană a criticat dur planurile financiare ale Guvernului Italiei, care ar putea conduce la creșterea deficitului bugetar peste limitele admise în zona euro.
„Destul cu amenințările și insultele Europei. Italia este un stat suveran. În Italia, nu înghite nimeni amenințările lui Juncker, care acum asociază țara noastră cu Grecia. (...) Nu ne vom opri", a declarat Matteo Salvini, potrivit ziarului Il Giornale.
 
Ministrul italian de Interne a continuat:
„Acest domn este șeful guvernului celor 500 de milioane de europeni, un domn care vine dintr-un paradis fiscal precum Luxemburg", a declarat Salvini pentru Mediaset. „Dacă veți căuta „ Juncker treaz "sau „care nu se ține pe picioare ” pe Google, veți vedea imagini care, uneori, sunt izbitoare”, conform ANSA. 

„Eu vorbesc cu persoane treze, care nu fac comparații care nu există. Într-o mare familie, nu există fii de categoria A și de categoria B", a adăugat Matteo Salvini.

„Comparând Italia cu Grecia, președintele Comisiei Europene generează nebunie pe piețele financiare. Ar putea să ne lase în pace. Înainte de a deschide gura, ar trebui să bea două pahare cu apă și să înceteze lansarea de amenințări inexistente", a insistat Salvini.