ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Existența Uniunii Europene este în joc în următorul an, în condițiile în care europenii sunt scindați în problema migranților, a atenționat, într-un interviu pentru săptămânalul german Der Spiegel, ministrul de interne italian, Matteo Salvini.

„În anul ce urmează se va decide dacă Europa unită va continua sau nu să existe”, a afirmat Salvini, care conduce și partidul Liga.

În mod concret, negocierile asupra bugetului european și alegerile europene care vor avea loc în 2019 sunt cele care vor decide „dacă tot acest lucru încă mai are sens”, potrivit unor fragmente ale interviului difuzate vineri.

Italia, care după recenta instalare la putere a unei coaliții guvernamentale populiste se află pe picior de conflict cu partenerii săi europeni în privința primirii de migranți, „nu mai poate primi în grijă niciun singur migrant suplimentar”, a reiterat Salvini. „Dimpotrivă, vrem să mai dăm din ei”, a adăugat el cu privire la migranții care încearcă, în pofida tuturor pericolelor, să ajungă în Europa debarcând în Italia.

Roma dorește o mai bună repartizare a solicitanților de azil în toată UE, în condițiile în care ea suportă o mare parte din povara migrației, însă se lovește de refuzul mai multor țări europene, în special din estul continentului.

La rândul său, ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, amenință să-i retrimită pe toți migranții care sosesc la frontierele germane spre țările unde aceștia au fost înregistrați prima dată, adică în special în Italia. Seehofer se află pe poziții de conflict cu Angela Merkel, care dorește să găsească o soluție europeană.

Potrivit lui Salvini, problema migrației nu este singurul conflict între Roma și Berlin. Reforma sistemului bancar, politica economică a UE și excedentele balanței comerciale germane sunt de asemenea motive de dispute, a spus el.