Matteo Salvini, liderul opoziției italiene de dreapta, consideră că proiectul de acord privind redistribuirea între statele din U.E. a migranților salvați din Marea Mediterană, propus luni de noul Guvern al țării sale, împreună cu Malta, Franța și Germania, este „o înșelătorie”, transmite agenția DPA, citată de Agerpres. El a arătat că propunerea nu îi include și pe cei ce reușesc să ajungă pe cont propriu în Italia sau în Malta.

„Nu este un acord, este o înșelătorie”, a declarat postului de știri SkyTG24 liderul partidului Liga, fost vicepremier și fost ministru de interne al Italiei.

Cele patru țări menționate, alături de Finlanda, care deține președinția Consiliului Uniunii Europene, au ajuns luni la o înțelegere asupra unui sistem voluntar de redistribuire automată între statele U.E. a migranților care ajung pe mare în Europa prin Italia și Malta. Propunerea lor urmează să fie discutată de miniștrii de interne din țările Uniunii Europene pe 8 octombrie.

În mandatul său de ministru de Interne, încheiat recent, Matteo Salvini a refuzat să permită acostarea mai multor nave cu migranți în porturile italiene, reamintește DPA. Succesoarea lui în Guvernul de la Roma, tehnocrata Luciana Lamorgese, a susținut că proiectul propus luni dovedește că „Italia nu mai este singură” în efortul de a gestiona problema migranților.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews