ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Matteo Salvini, liderul opoziției italiene de dreapta, consideră că proiectul de acord privind redistribuirea între statele din U.E. a migranților salvați din Marea Mediterană, propus luni de noul Guvern al țării sale, împreună cu Malta, Franța și Germania, este „o înșelătorie”, transmite agenția DPA, citată de Agerpres. El a arătat că propunerea nu îi include și pe cei ce reușesc să ajungă pe cont propriu în Italia sau în Malta.

„Nu este un acord, este o înșelătorie”, a declarat postului de știri SkyTG24 liderul partidului Liga, fost vicepremier și fost ministru de interne al Italiei.

Cele patru țări menționate, alături de Finlanda, care deține președinția Consiliului Uniunii Europene, au ajuns luni la o înțelegere asupra unui sistem voluntar de redistribuire automată între statele U.E. a migranților care ajung pe mare în Europa prin Italia și Malta. Propunerea lor urmează să fie discutată de miniștrii de interne din țările Uniunii Europene pe 8 octombrie.

În mandatul său de ministru de Interne, încheiat recent, Matteo Salvini a refuzat să permită acostarea mai multor nave cu migranți în porturile italiene, reamintește DPA. Succesoarea lui în Guvernul de la Roma, tehnocrata Luciana Lamorgese, a susținut că proiectul propus luni dovedește că „Italia nu mai este singură” în efortul de a gestiona problema migranților.