ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal special italian a cerut joi punerea sub acuzare a vicepremierului și ministru de interne Matteo Salvini pentru că acesta a refuzat anul trecut debarcarea în Italia a unui grup de 150 de imigranți.
 
Cazul s-a aflat deja în atenția justiției, dar procurorii au decis să închidă acest dosar criticat pentru că ar fi motivat politic, dar respectivul tribunal a hotărât acum redeschiderea lui. „Risc între 3 și 15 ani de închisoare pentru că am blocat migranți ilegali să vină în Italia. Am rămas fără cuvinte”, a scris Salvini pe Twitter. '„Așa că întreb poporul italian: Să rămân în continuare ministru, exercitându-mi drepturile și obligațiile, sau să las vreun tribunal să decidă politica privind imigrația ?'', a întrebat el mai departe, citat de Agerpres. Totuși, pentru ca Salvini să ajungă în fața instanței este nevoie de un vot favorabil al Senatului de la Roma, unde partidul său de extremă dreapta Liga formează o majoritate împreună cu formațiunea antisistem Mișcare 5 Stelle (M5S).
 
În dosarul deschis inițial în luna august Salvini era acuzat de abuz de putere pentru refuzul de a accepta debarcarea acelui grup de migranți. În final ei au fost debarcați în Italia, dar de atunci Salvini repetă ca nu va mai accepta ca nicio navă a vreunui ONG să mai aducă migranți în Italia, estimând că această țară a preluat deja un număr foarte mare de migranți care vin din Africa în Europa și cerând celorlalte state ale UE să contribuie de asemenea la primirea lor.
 
Salvini a retransmis și joi acest mesaj, în timp ce o navă a ONG-ului german Sea Watch, care a salvat sâmbătă 47 de migranți pe Mediterana, încă așteaptă să fie primită într-un port european, după ce a fost refuzată de Italia și Malta.
 
Cu două săptămâni în urmă o navă a aceluiași ONG a primit în final acordul autorităților din Malta să debarce pe această insulă grupul de 32 de migranți pe care îi avea la bord numai după ce Germania, Franța, Portugalia, Irlanda, România, Luxemburg, Olanda și Italia au acceptat să preia acești migranți împreună cu alții salvați de nava unui alt ONG german sau aflați deja în Malta.