ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Criza „vestelor galbene” arată că francezii au înțeles că președintele Emmanuel Macron este „un produs de laborator” pentru menținerea sistemului în funcțiune, a declarat Matteo Salvini, ministrul de interne al guvernului italian și vicepremier în guvernul de la Roma, scrie Agerpres.

„Că Macron era un produs de laborator inventat pentru a bloca unica schimbare ce se profila la orizont mi se pare deja evident", a declarat Salvini, fără a o evoca totuși în mod explicit pe aliata sa franceză Marine Le Pen.

„Amintesc că în urmă cu doar câteva luni, Macron era campionul noii Europe pentru întreaga stângă italiană. Era noul geniu al Europei, noul salvator al Europei... S-au înșelat", a adăugat el în cadrul unei întâlniri cu presa străină, la Roma.

„Înțeleg foarte bine motivațiile economice, sociale și culturale ce stau la baza unei mișcări care sper că va atinge obiective concrete", a declarat Salvini, condamnând totodată "„orice formă de violență". „Când se lansează cocktailuri Molotov asupra forțelor de ordine, sunt de partea forțelor de ordine și când se fac baricade incendiare în plină stradă, sunt de cealaltă parte", a dat el asigurări.

În fața miilor de susținători reuniți sâmbătă la Roma, Salvini a declarat: „Cine seamănă sărăcie adună manifestații, cine seamănă false promisiuni adună reacția periferiilor și satelor".

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat luni seară o serie de măsuri care vizează relansarea puterii de cumpărare, încercând să calmeze "vestele galbene" și recunoscând că nu a reușit să înțeleagă criza imediat. Într-o alocuțiune de circa 15 minute, foarte așteptată, președintele francez a promis o serie de măsuri care merg în sensul creșterii puterii de cumpărare solicitate de "veste": creșterea salariului minim cu 100 de euro din 2019, fără ca acest lucru să-i coste vreun euro pe angajatori, neimpozitarea orelor suplimentare din 2018 și anularea creșterii de taxe care a fost impusă pensionarilor ce câștigă mai puțin de 2.000 de euro pe lună.


 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews