După victoria obținută de partidul său Liga în alegerile pentru Parlamentul European de la sfârșitul lunii mai, vicepremierul Matteo Salvini a plecat într-o vizită în SUA, unde s-a întâlnit cu vicepreședintele american Mike Pence și secretarul de Stat Mike Pompeo,scrie europeanviews.com.

”Într-o perioadă în care instituțiile din cadrul Uniunii Europene sunt fragile și se schimbă, Italia vrea să fie cel mai solid, valid, credibil și coerent partener al Statelor Unite”, a declarat Salvini.
 
Relațiile dintre Italia și SUA au devenit tensionate anul acesta după ce Roma a refuzat să îl recunoască pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, în funcția de președinte interimar.

Într-o conferință de presă postată și pe pagina sa de Facebook, Salvini a declarat că guvernul italian intenționează să interzică companiei chineze Huawei Technologies Co. Ltd să liciteze pentru proiecte de infrastructură în Italia, ținând cont de avertismentele din partea Statelor Unite conform cărora chinezii ar putea pune în pericol securitatea națională în Occident.
Salvini a fost unul dintre primii politicieni europeni care și-au anunțat sprijinul pentru Donald Trump în 2016, aflat în  campanie pentru a deveni președintele SUA.

„[Următorul buget italian] va trebui să fie trumpian”, a mai spus Salvini, referindu-se la reducerile fiscale introduse de administrația SUA.

El a comentat, de asemenea, angajamentul de a introduce un impozit unic în 2020, o idee care nu este susținută de Comisia Europeană, de teama că bugetul Italiei nu își poate permite o asemenea schimbare.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews