ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



După victoria obținută de partidul său Liga în alegerile pentru Parlamentul European de la sfârșitul lunii mai, vicepremierul Matteo Salvini a plecat într-o vizită în SUA, unde s-a întâlnit cu vicepreședintele american Mike Pence și secretarul de Stat Mike Pompeo,scrie europeanviews.com.

”Într-o perioadă în care instituțiile din cadrul Uniunii Europene sunt fragile și se schimbă, Italia vrea să fie cel mai solid, valid, credibil și coerent partener al Statelor Unite”, a declarat Salvini.
 
Relațiile dintre Italia și SUA au devenit tensionate anul acesta după ce Roma a refuzat să îl recunoască pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, în funcția de președinte interimar.

Într-o conferință de presă postată și pe pagina sa de Facebook, Salvini a declarat că guvernul italian intenționează să interzică companiei chineze Huawei Technologies Co. Ltd să liciteze pentru proiecte de infrastructură în Italia, ținând cont de avertismentele din partea Statelor Unite conform cărora chinezii ar putea pune în pericol securitatea națională în Occident.
Salvini a fost unul dintre primii politicieni europeni care și-au anunțat sprijinul pentru Donald Trump în 2016, aflat în  campanie pentru a deveni președintele SUA.

„[Următorul buget italian] va trebui să fie trumpian”, a mai spus Salvini, referindu-se la reducerile fiscale introduse de administrația SUA.

El a comentat, de asemenea, angajamentul de a introduce un impozit unic în 2020, o idee care nu este susținută de Comisia Europeană, de teama că bugetul Italiei nu își poate permite o asemenea schimbare.