ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Matteo Salvini, liderul formațiunii Liga Nordului și noul ministru de interne al Italiei, a avertizat că țara sa nu poate fi „tabăra de refugiați a Europei” și a promis „bun simț” în ceea ce privește măsurile pentru evitarea naufragiilor și limitarea sosirii migranților, relatează duminică AFP, informează Agerpres.

„Italia și Sicilia nu pot fi tabăra de refugiați a Europei”, a spus liderul Ligii. „Timpul bun pentru clandestini a trecut: Pregătiți-vă să împachetați”, a spus el.

Guvernul de coaliție format de Ligă și Mișcarea 5 Stele (M5S, antisistem) a depus jurământul vineri.

Noul cabinet conservator italian a provocat îngrijorări în Uniunea Europeană că ar putea alege calea confruntării cu UE, într-un moment în care aceasta trebuie să facă față Brexit-ului și guvernelor eurosceptice din Polonia și Ungaria.

Miniștrii de interne din statele UE se vor reuni marți, la Luxemburg, pentru a lua în discuție reformarea legislației europene în materie de azil. Nu este clar dacă Salvini va fi prezent la reuniune, dat fiind că în aceeași zi are loc, în Senatul de la Roma, votul pentru învestirea noului guvern.