ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, formațiune populistă care s-a situat pe locul doi la alegerile legislative din Italia, a declarat, în ultimul discurs rostit în Parlamentul European, ca eurodeputat, că moneda unică este „o greșeală”, dar că nu se pune problema ieșirii țării din zona euro.

„Euro a fost, este și va rămâne o eroare, însă eu cred că nu se poate preconiza o ieșire din (zona) euro de o manieră improvizată”, a spus Salvini, potrivit affaritaliani.it.

„Dacă nu vom reuși (să facem aceasta), nu exclud nicio posibilitate, însă o ieșire improvizată din zona euro nu este de dorit și aceasta nici nu este de fapt ceea ce ne dorim”, a nuanțat Salvini, evocând o reflecție asupra "unui plan B”.
„Dacă se dorește ca Italia să rămână în UE, trebuie de asemenea să se țină cont de interesele italiene”, a insistat Salvini. El a mai spus că nu se pune problma unui referendum privind ieșirea din UE pentru că, potrivit Constituției țării, italienii nu pot vota asupra tratatelor internaționale.

Liderul Ligii Nordului  a mai declarat că sprijină „exact contrariul politicilor economice prescrise de UE”, acuzând Bruxellesul pentru măsurile de austeritate care induc recesiune. Prioritățile guvernului său ar fi introducerea unei taxe unice de impozitare de 15%, scăderea vârstei de pensionare și controale mai dure asupra imigrației.