ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministrul italian de interne Matteo Salvini i-a cerut sâmbătă actorului american Richard Gere să-i găzduiască „în vilele sale” pe cei 160 de migranți aflați la bordul unei nave care aparține organizației neguvernamentale spaniole Open Arms și care așteaptă ca o țară europeană să le permită accesul într-un port sigur, informează EFE, citată de Agerpres.

Nava organizației se află de 10 zile în Marea Mediterană și a solicitat în repetate rânduri autorizația de a-i debarca pe migranții aflați la bordul său. În total sunt 160 de migranți salvați în trei operațiuni distincte: la 1 august au fost salvate de pe mare 55 de persoane, la 2 august alte 69 (din care trei femei au fost evacuate a doua zi din motive de sănătate) și sâmbătă dimineața alte 39 de persoane.

Actorul american a vizitat vineri ambarcațiunea, aflată în ape internaționale, în largul insulei Lampedusa (sudul Italiei), pentru a aduce provizii și a-și arăta sprijinul pentru acești oameni, iar sâmbătă a participat la o conferință de presă pe insulă, alături de fondatorul ONG-ului, Oscar Camps.

Actorul american a criticat legea antiimigrație a ministrului italian de interne, Matteo Salvini, care impune amenzi ONG care salvează vieți în largul mării și a cerut să fie primiți migranții ajunși în Europa și care au strâns „atâtea povestiri de suferință”. Salvini i-a replicat că această lege este necesară pentru țară și pentru a lupta împotriva traficanților de ființe umane și a mafiilor, invitându-l totodată ironic pe actorul american să-i găzduiască pe migranți „în vilele sale”.

„Generosul milionar își anunță îngrijorarea pentru migranții Open Arms, îi mulțumim: să le ducă la Hollywood, cu avionul său privat, pe toate persoanele aflate la bord pentru a le băga în vilele lui", a scris Salvini.