ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


McDonald’s și-a propus să cucerească capitala creștinismului catolic mondial și a făcut-o. Americanii au deschis un ditamai restaurantul de tip fast-food la parterul unei clădiri istorice ale Cetății Eterne, cu vedere spre Piața Sfântul Petru, în inima Vaticanului.

În pofida obiecțiilor formulate de unii reprezentanți ai Bisericii Catolice și de rezidenții zonei,  McDonald’s  și-a deschis, zilele trecute, un restaurant, exact în inima Vaticanului, cu vedere spre Piața San Pietro. Într-un interviu pentru ziarul La Repubblica, cardinalul Elio Sgreccia a a declarat că deschiderea restaurantului este o "rușine", și că acest spațiu ar fi trebuit folosit pentru a-i ajuta pe nevoiași, scrie New York Times.

Conform contractului încheiat cu fondul care administrează proprietățile imobiliare ale Sfântului Scaun, compania americană va plăti nu mai puțin de 30.000 de euro chirie lunară pentru spațiul de 538 mp de la parterul unei clădiri în care locuiesc mai mulți cardinali catolici, în apartamentele de la etaje.

Se pare că vecinii "de deasupra” nu sunt prea încântați de invadarea pământului sfânt al Vaticanului de către compania ce este privită drept un simbol al capitalismului occidental și al alimentației nesănătoase.
Cardinalul Elio Sgreccia a catalogat investiția ca fiind "perversă și lipsită de respect” față de moștenirea culturală creștină, specificul Pieței Sfântul Petru și gastronomia italiană, în general.